ΟΦΑΕ

Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας

  • HTML
  • CMS

Η ΟΦΑΕ είναι η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί, ενημερώνει και υποστηρίζει τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε εμπορικές και επιβατικές μεταφορές στην Ελλάδα και διεθνώς. Με μεγάλο όγκο πληροφοριών και ανάγκες συστηματικής ανανέωσης, το website που σχεδιάσαμε κατάφερε να οργανώσει το περιεχόμενο σε ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, αλλά και να διευκολύνει τους διαχειριστές στην ενημέρωση.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι οι επαγγελματίες να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε τελευταία νέα, νομοθεσίες και κανονιστικά πλαίσια που αφορούν έγγραφα, άδειες κλπ. Παράλληλα με την ενημερωτική διάσταση, όμως, ο ΟΦΑΕ έχει και εμπορική υπόσταση, ως φορέας εκπαίδευσης αυτοκινητιστών και μεσολαβητής σε θέματα αδειοδότησης. Αυτό το διττό χαρακτήρα της ομοσπονδίας επιδιώξαμε και επιτύχαμε να αναδείξουμε μέσα από το ofae.gr.

Πρόκειται στην ουσία για ένα δίγλωσσο κλαδικό portal, σχεδιασμένο για να διευκολύνει τόσο την ανάγνωση όσο και την αναζήτηση, πολύ φιλικό προς το χρήστη και εύκολο στην πλοήγηση, παρόλο το μεγάλο όγκο του περιεχομένου. Οι ανάγκες της συστηματικής ενημέρωσης του portal καλύπτονται από ένα διαχειριστικό πρόγραμμα (CMS), το οποίο αναπτύξαμε για το project και στο οποίο εκπαιδεύσαμε την ομάδα του ΟΦΑΕ, ώστε με απλές και γρήγορες διαδικασίες να κρατάνε το περιεχόμενο up-to-date και το website πραγματικά χρήσιμο για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών.